medicinale wiet, cannabis pijnstiller

Flevoland investeert 1,5 miljoen euro in medicinale wiet

De Provincie Flevoland investeert anderhalf miljoen euro in een bedrijf dat werkt met medicinale wiet. Het gaat om het bedrijf Spirocan dat werkt aan de ontwikkeling van een pijnstiller.

Vorig jaar ging een recordaantal zakjes ‘mediwiet’ over de toonbank. Het middel werkt namelijk goed als pijnstiller voor chronisch zieken.

Het bedrijf BMC distribueert namens het Ministerie van Volksgezondheid de medische cannabis in Nederland. Zij constateren dat niet alle patiënten uitkomen met de beschikbare medicatie. ‘Vaak gebruiken patiënten medicinale wiet, omdat de geneesmiddelen die beschikbaar zijn onvoldoende de symptomen en pijn wegnemen. En dan blijft dit vaak als laatste redmiddel over,’ zegt Marco van der Velden van BMC.

‘Medicinale cannabis is vaak een laatste redmiddel’

De provincie Flevoland gaat nu 1,5 miljoen euro investeren in het bedrijf Spirocan. ‘We brengen hier een aantal partijen bij elkaar die eigenlijk na deze regio een hele keten in beweging zetten,’ zegt gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

‘Als we kijken naar de teelt van de medicinale cannabis tot en met de verwerking van het eindproduct en het op de markt brengen daarvan, hebben we nu alle partijen in Flevoland bij elkaar gebracht. Die werken samen aan een innovatief product. Om die ontwikkeling in gang te brengen, gaan de Staten en het bestuur dat ondersteunen.’

Volgens Appelman is er veel vraag om de medicinale cannabis in een gevalideerde en geregistreerde vorm op de markt te brengen. En de wiet voor de pijnstillers wordt legaal geteeld onder de strenge voorwaarden die in Nederland gelden. De verwachting is uiteindelijk dat het product over ongeveer vijf jaar op de markt komt.

Bron: BNR

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *