chronische-migraine-pijnstiller

Snelle pijnverlichting bij chronische migraine

TEV-48125, een antilichaam dat de sterk vaatverwijdende stof CGRP blokkeert, lijkt een veelbelovend middel in de strijd tegen chronische migraine. Dat ontdekten Amerikaanse onderzoekers.

Ongeveer 1 procent van de Nederlanders heeft last van chronische migraine en dus ten minste 15 dagen per maand last van hoofdpijn.

Minder dan 5 procent daarvan krijgt de correcte diagnose en behandeling. Er bestaat weliswaar preventieve medicatie, maar het duurt vaak erg lang voordat patiënten daar baat bij hebben.

Onderzoek

Amerikaans onderzoek kan daar verandering in brengen. Wetenschappers selecteerden 261 proefpersonen die gemiddeld 18 jaar, gemiddeld 162 uur per maand en gemiddeld 22 dagen per maand last hadden van chronische migraine.

Een derde van de groep kreeg een injectie met een lage dosis van het middel, de tweede groep proefpersonen kreeg een hoge dosis, de derde groep kreeg een placebo.

Hoofdpijn fors minder

Na een week was het aantal uren hoofdpijn in alle groepen gezakt. De placebogroep telde 2,9 uur minder hoofdpijn, de groep met de lage dosis 9,1 uur minder en de groep met de hoge dosis 11,4 uur minder.

De groep met de hoge dosis had al na drie dagen 3,1 uur minder hoofdpijn gehad. Een hele verbetering in vergelijking met bestaande preventieve medicatie, waarmee veel patiënten vroegtijdig stoppen omdat het te lang duurt voordat ze resultaten zien.

Bron: EOS Wetenschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *