Tramadol Tablet

Tramadol tabletten helpen om ernstige pijn te verminderen. Denkt u aan zenuwpijn of artrose, maar ook bij pijn na een operatie of bij kwaadaardige aandoeningen. Tramadol tabletten worden vaak voorgeschreven als lichtere pijnstillers niet werken, zoals Paracetamol. Tramadol behoort tot de morfineachtige pijnstillers, ook wel opioïden genoemd. Binnen 1 uur merkt u dat de pijn vermindert.

Hoe werken Tramadol tabletten?

Bij beschadiging van een deel in het lichaam, stuurt het lichaam een signaal naar de hersenen. De hersenen geven een reactie hierop, zoals het wegtrekken van de handen bij hitte. Bij ernstige ziektes of na operaties heeft deze reactie geen functie meer. Tramadol tabletten zorgen dat het pijnsignaal niet of minder sterk de hersenen bereikt. Hierdoor voelt u de pijn minder. De tabletten werken 6 tot 8 uur lang.

Gebruik Tramadol tabletten

Volg altijd de instructies van een arts. De gebruikelijke dosering voor volwassenen is 50mg of 100mg, elke 4 tot 6 uur. Neem de tabletten met water in, zonder te kauwen. Hebt u meer tabletten ingenomen dan u is voorgeschreven, neem dan direct contact op met een arts. U kunt last krijgen van braken, snelle hartslag, flauwvallen of ademhalingsproblemen.

Bijwerkingen Tramadol

Tramadol is een medicijn en ieder medicijn kan bijwerkingen geven. Echter, niet iedereen krijgt last van deze klachten. Mogelijke Tramadol bijwerkingen zijn misselijkheid en duizeligheid, maar ook hoofdpijn, slaperigheid, zweten en een droge mond kunnen voorkomen. In de Tramadol bijsluiter vindt u het volledige overzicht van bijwerkingen. Vertrouwt u het niet? Neem dan contact op met een arts.

Na het stoppen van het gebruik van Tramadol tabletten kunnen ontwenningsverschijnselen ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn angst, nervositeit, trillen, opwinding en slapeloosheid.

Let op!
Tramadol tabletten zijn niet geschikt voor zwangere vrouwen, nier- of leverpatiënten en kinderen jonger dan 12 jaar. Epilepsiepatiënten dienen voorzichtig te zijn met het middel, omdat het de kans op epileptische aanvallen kan vergroten.

U kunt Tramadol tabletten bestellen bij apotheken die samenwerken met Dokteronline.com. U heeft na het online consult en de goedkeuring van de arts de tabletten binnen enkele dagen in huis, rechtstreeks toegestuurd door een samenwerkende apotheek.